Wie zijn wij

Welkom op onze pagina!

We zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn Danya en Gijs en we wonen samen met onze 4 honden: Tinus, Leya, Sky en Bella, 2 konijnen, 53 kippen, Arie de haan en 4 loopeendjes.
Omringd zijn door dieren geeft ons plezier, rust, veiligheid én eitjes natuurlijk!

In oktober 2018 kwamen we kijken op deze fantastische plek en waren we meteen verkocht. De weide in het midden werd toen al omringd door grote eiken, andere bomen, struiken met eetbare vruchten en noten, zoals tamme kastanjes, vlierbessen, meidoorns, lijsterbessen, walnoten en hazelnoten. Ook groeiden er berken, een appelboom, kersenbomen en een perenboom! In 2019 zijn we er gaan wonen en begon het grote avontuur. Samenleven met de natuur is iets heel anders dan dat wij ooit gewend waren. Wel kwamen we beiden als kind veel in de natuur, maar hoe ouder we werden hoe meer we meegingen met de verwachtingen van de maatschappij, waardoor we verder van onszelf af kwamen te staan.
Weer in verbinding leven met onszelf, elkaar en deze plek is een bijzonder mooie, maar ook uitdagende reis. Erg fijn is het om dit met anderen te delen.
Zo ontstond voedselbos ‘Onder de linde’. De naam ‘Onder de linde’ komt van de 121 jaar oude lindeboom die op ons perceel staat. Ze zeggen dat de godin Freya in de boom huist, die bekend staat als de godin van bescherming en liefde. Wij hopen dat zij deze plek liefdevol zal beschermen.

Over het algemeen nemen we als mensen teveel van alles en geven we te weinig terug, waardoor de natuur op veel plekken uit balans is. Dat zien we bijvoorbeeld terug in dat alles veel meer werk is voor ons als mens. Ooit dacht men goed te doen aan intensieve landbouw en intensief bewerken van de bodem in de (moes)tuin, maar misschien hebben we ons wel vergist in dit continue bewerken van de aarde. Het brengt de bodem totaal uit balans en daardoor ook alles wat daarop groeit. De aarde is tenslotte waar alles begint. Het is ontzettend belangrijk dat de aarde weer in balans komt en dat is wat wij willen creëren: een plek waar wij leven in balans met de natuur en als inspiratie voor anderen.

Er zijn nog altijd mooie plekken op aarde, waar de natuur volledig in balans is. Deze plekken worden vaak gezien als een paradijs op aarde, daar waar de natuur haar werk doet, waar overvloed is aan voeding en nauwelijks plagen zijn. De kringloop is rond, de natuur zorgt zelf voor balans. Dat is wat wij willen realiseren: een paradijs op aarde. Laten zien en inspireren dat als je één vinger geeft aan de natuur, zij deze grijpt! Als we de natuur haar gang laten gaan en we haar helpen waar nodig, zonder grote drastische handelingen, kan zij zich weer herstellen. Zij kan voor ons gaan werken, waardoor we overvloed creëren. Dat is nodig als we willen blijven genieten van al het moois. Dan verlangen we niet meer naar die mooie paradijzen ver weg van hier, maar dan realiseren we het om ons heen. Een plek die doorgegeven kan worden aan de generaties die na ons komen. Een eigen familiedomein, zoals Anastasia dat beschrijft in haar boeken.


Door o.a. bomen, struiken en planten met eetbare vruchten en noten te planten en eenjarige te telen, hebben we een eetbaar paradijs gecreëerd voor mens en dier. Iedere plant die we geplant hebben is eetbaar of voegt iets toe aan de tuin: de plant brengt kleur, voedsel voor de insecten, of zorgt voor voeding voor de bodem en het plantgoed.
We hebben water toegevoegd door middel van een vijver met eetbare planten. Water = leven, dat werd meteen zichtbaar! Er zijn kippen die voor ons werken op de stukjes land waar we groentes telen, terwijl zij zorgen voor onze eiwitten. De plek die we hier realiseren zorgt ervoor dat wij onze kringloop zo klein mogelijk houden en de aarde zo min mogelijk belasten.
Wij willen deze kringloop het liefst op onze plek rond maken. Onszelf van stroom, warmte, water en voedsel voorzien. Eigen compost maken om de bodem te verbeteren en onze eigen zaden en pootgoed oogsten, zodat we deze weer kunnen zaaien en poten. Door middel van rondleidingen, workshops, advies en ontwerp van eetbare (stads)tuinen en voedselbossen. Maar ook met overnachtingen in ons voedselbos en verkoop van groente, fruit en anderen producten, hopen we anderen te inspireren!

De kleinste tuin kan worden omgetoverd tot een waar paradijs!

Op social media nemen we jullie mee in de uitbreiding, onderhoud en alles wat er komt kijken bij de realisatie van en het leven in ons voedselbos en de weg naar zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. Zelfvoorzienend leven betekent voor ons vrijheid! Samenwerken met de natuur en samen bouwen aan zoiets vruchtbaars is geweldig!